Нелепо: Елитен играч се самоконтузи и напусна корта със сериозно наранено око

от в 17:37 на 23.02.2022
Калоян Соколов

Джон Милман излезе в отлично здраве на корта за вчерашния си двубой от откриващия кръг на надпреварата в Акапулко, за да се изправи срещу американеца Маркос Гирон. Австралиецът беше далеч от най-добрия си тенис и не след дълго се оказа догонващ със сет пасив, а опонентът му се сдоби с ранен шанс да поведе с пробив и във втората част.

Тогава дойде ред на един изключително неприятен инцидент, при който световният номер 80 се нарани напълно сам. Той сгреши първия си сервис и се опита да побутне с ракетата ненужната му вече топка, само че не прояви достатъчно точност и си нанесе силен удар в областта на окото. Впоследствие Милман се строполи на земята, като веднага поиска намесата на медицинско лице, а самият състезател трепереше от глава до пети.

Все пак австралиецът се опита да продължи срещата, ала клепачът му беше в много лошо състояние и играчът изпитваше огромни трудности със своето зрение. В крайна сметка се образува сериозен- оток, чиято поява остави 33-годишния тенисист без шансове да продължи съпротивата си в мача и така се стигна до принудително негово отказване.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нелепо: Елитен играч се самоконтузи и напусна корта със сериозно наранено око Калоян Соколов
Теми:  
atp | акапулко | джон милман | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook