Нов ATP успех: Кузманов повали един от участниците в Монте Карло и потегли успешно в Баня Лука!

от в 16:08 на 16.04.2023
Калоян Соколов

Димитър Кузманов откри клей кампанията си по фантастичен начин, след като преодоля пресявките на ATP 250 надпреварата в Маракеш и дори записа първата си победа на червени кортове в основна схема на турнир от подобно равнище. За съжаление на Мико, то той впоследствие премина през хранително натравяне и трябваше да прекрати принудително участието си в състезанието, но този уикенд се завърна победоносно на корта, и то отново на ATP турнир.

Втората ни ракета записа успех в откриващия кръг от квалификациите на ATP 250 надпреварата в Баня Лука, надделявайки над младия италиански талант Лука Нарди (световен номер 159), който през тази седмица достигна до основната схема на Мастърса в Монте Карло и освен това е 3-кратен Чаланджър шампион - 6:4 6:4. Това е втори триумф на Мико над Нарди, когото победи и в пресявките за US Open през 2022-ра, а българинът ще трябва да преодолее един измежду Алдин Сеткич и топ поставения Раду Албот, ако иска да играе в същинската надпревара.

Мико на цели три пъти изоставаше с пробиви в първата част, но най-после съумя да излезе напред в геймовете за 5:4. Тогава тийнейджърът за пореден път се пропука от сервис линията, което позволи на пловдивчанина да вземе аванс в отделните сетове.

Картината се повтори във втората част, където родният ни представител отново изоставаше с 1:3, само че влезе в серия от четири поредни гейма в своя полза и си спечели правото да сервира за крайната победа. Тогава по-високоранкираният играч съумя да отрази мачбол и беше само на точка от това да върне паритета в резултата, ала Кузманов намери най-добрия си тенис навреме и приключи сблъсъка със своя седми реализиран пробив.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нов ATP успех: Кузманов повали един от участниците в Монте Карло и потегли успешно в Баня Лука! Калоян Соколов
Теми:  
баня лука | бгтенис | димитър кузманов | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook