Григор след триумфа над Хуркач: В момента се усмихвам; готов съм за още големи 1/2-финали

от в 17:59 на 03.11.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров изигра пореден епичен мач на Мастърса в Париж, като трябваше да се справя с могъщия сервис на Хуберт Хуркач и в един момент изглеждаше сякаш е невъзможно полския гигант да бъде пробит, но първата ни ракета се бори до последно и изтръгна успеха в 3 оспорвани сета, а ето какви бяха първите му думи след победата:

Григор, поздравления! Започна мача силно, печелейки първия сет с 6:1, но впоследствие асовете заваляха от ракетата на твоя съперник.

- Направо се бях превърнах в пътния знак "Stop". Неговият сервис направо се възпламени в един момент. Знаех какво да очаквам срещу него, но в един момент не бях сигурен дали ще мога повече изобщо да го пробия. От втория сет нататък, то просто се опитвах да позная накъде ще насочи началния си удар, но предвижданията ми бяха напълно погрешни всеки един път. Трябваше да остана много концентриран и да се опитвам да вляза в разиграване, когато получа подобна възможност. Няколко големи точки направиха разликата днес.

Това е втори пореден "Мастърс" 1/2-финал за теб. Колко уверен се чувстваш с играта си в момента?

- Достатъчно, за да изиграя още един такъв. Това е добър знак. Тялото ми се чувства отлично, което е най-важното. Главата също е добре. Ако успея да играя константно на това ниво, то ще се поставя в позиция да постигна дори още по-добри резултати. Всеки ден трябва да се адаптираш към различните съперници, което съумявам да направя добре в хода на седмицата.

Правиш фантастичен сезон. Днес записа своята 40-та победа, което е най-доброто ти постижение от 2017-та година насам. Това са големи числа, нали така?

- Да, това е чудесно. В момента се усмихвам. Мисля, че екипът ми също е щастлив, така че сме в отлично настроение.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор след триумфа над Хуркач: В момента се усмихвам; готов съм за още големи 1/2-финали Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | интервюта | любопитно | париж мастърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook