Нов връх на трева: Швьонтек срази деветата поставена и е 1/2-финалистка в Бад Хомбург

от в 21:52 на 29.06.2023
Мирела Николова

Ига Швьонтек достигна нова тенис територия, след като днес за пръв път се класира за полуфиналите фаза на надпревара на тревни кортове. Това се случи на WTA 250 турнира в германския град Бад Хомбург, където световната номер едно отстрани деветата поставена Ана Блинкова с рутинното 6:3 6:2 и ще спори за място във финала с италианката Лучия Бронзети (световна номер 65).

В откриващата част ударите на полякинята биваха отлично насочени и често предизвикваха неточност от ракетата на световната №39. Паритетът остана непокътнат до 2:2, но тогава водачката в ранглистата пласира серия от първокласни ретури, довели до пробив в нейна полза и скорошен аванс от 5:2. Швьонтек дори достигна до възможност да дублира преднината си от брейк и макар да не успя да я материализира, то след поредния си безапелационен сервис гейм подпечата успеха си в дебютния сет.

Втората част също стартира равностойно, но от средата насетне топ поставената установи пълна доминация на корта и нижеше уинъри от всяка точка на корта. Благодарение на това тя спечели 20 от последните 21 точки в мача, за да може след точно 73 минути игра да излезе като краен победител от сблъсъка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нов връх на трева: Швьонтек срази деветата поставена и е 1/2-финалистка в Бад Хомбург Мирела Николова
Теми:  
wta | бад хомбург | ига швьонтек | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook