Нова партньорка, но еднакъв резултат: Григор с втори пореден триумф на двойки в Дубай

от в 16:39 на 21.12.2022
Мирела Николова

Демонстративната отборна надпревара World Tennis Lеague е вече в разгара си, като вчерашният ден ни позволи да наблюдаваме отново в игра най-добрия ни тенисист Григор Димитров. Той обедини сили с Паула Бадоса и двамата успяха да открият с победа участието на отбор The Falcons ("Соколите"), но впоследствие Арина Сабаленка и Новак Джокович инкасираха поражения съответно от Елена Рибакина и Александър Зверев, с което тимът, в който е нашето момче, загуби първия си сблъсък в състезанието. 

През днешния ден хасковлията и неговите съотборници излязоха за втори пореден ден на корта в Дубай в опит да съхранят шансовете си за класиране напред в надпреварата. Българинът отново взе участие в мача на смесени двойки, но този път негова партньорка бе Арина Сабаленка. Двамата трябваше да се изправят срещу носителката на титла от Шлема Бианка Андрееску и ветерана Андреас Сепи, ала в последния момент италианецът бе заменен от специалиста на двойки Рохан Бопана. Срещата предложи множество обрати, като "орлите" дори имаха мачбол в края на втората част, но българинът и неговата партньорка показаха характер и съумяха да измъкнат победата, оформяйки крайното 2:6 7:6(4) [10:7].

Началото на двубоя бе равностойно, като и двата тандема демонстрираха качествата си в близост до мрежата. Разковничето за развитието на сета обаче се криеше в началния удар на Сабаленка, който по никакъв начин не успяваше да затрудни противниците и често виждахме Андрееску и Бопана да предизвикват грешки от страна на българо-беларуското дуо. Световната №5 загуби всяко от двете си подавания в откриващата част и скоропостижно "орлите" поведоха в общия резултат.

Канадската състезателка и партньорът ѝ задържаха високото си ниво и във втория сет, продължавайки да покриват безупречно мрежата. В същото време обаче Димитров и Сабаленка изостриха значително играта си и неточностите на техните съперници все повече зачестяваха. Двамата дочакаха своя момент в седмия гейм, когато след няколко отлично изградени точки осъществиха първия си пробив в срещата. Впоследствие те изгубиха преднината си и дори трябваше да спасяват мачбол, но в крайна сметка успяха да стигнат до тайбрек, в чиито решителни минути бяха по-стабилни, и така заслужено да изравнят отделните сетове. 

Третата част, представляваща тайбрек до 10, започна негативно за българо-беларуския тандем, който изостана с 2:5 точки, ала след това значително подобри представянето си и благодарение на агресивния си подход и страхотно сработване Димитров и Сабаленка успяха да обърнат събитията в своя полза и да донесат първа победа за деня на своя отбор.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нова партньорка, но еднакъв резултат: Григор с втори пореден триумф на двойки в Дубай Мирела Николова
Теми:  
atp | world tennis league | wta | Арина Сабаленка | бгтенис | григор димитров | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook