Нова седмица, същият резултат: Медведев отново не допусна изненада срещу 42-рия в света

от в 20:45 на 16.06.2022
Мирела Николова

В началото на тази седмица Даниил Медведев се завърна на върха на световната ранглиста и досега напълно оправдава тази си позиция, след като днес записа втори пореден двусетов успех в Хале, за да намери място сред осемтимата най-добри в надпреварата. В битката за класиране на четвъртфиналите руснакът трябваше да премери сили с Иля Ивашка за втора поредна седмица, но и този път резултатът бе същият, а именно победа за по-високоранкирания тенисист - 7:6(4) 6:3. В следващия етап на турнира топ поставеният ще се изправи срещу някого измежду Роберто Баутиста Агут и Талон Грийкспор, за да опита да достигне до втори пореден полуфинал на трева.

Още от началото беларусинът демонстрираше изключително стабилна игра от основната линия, което в комбинация с отличния му сервис държеше съперника далеч от възможности за пробив. Ивашка успя да притисне световния №1 в деветия гейм, когато след няколко перфектно пласирани удари се добра до цели три сетбола, но именно в тези моменти началният удар на Медведев идваше на помощ и сетът бе вкаран в тайбрек. Там фаворитът взе преимущество рано и не допусна спад в представянето си, за да измъкне тази толкова равностойна част.

Във втория сет събитията се развиваха далеч повече по вкуса на руснака, който благодарение на серия от брилянтно насочени минаващи удари спечели противниковото подаване, за да може впоследствие да развие преднината си до 4:1. Веднъж поел контрол върху случващото се, първият в света не направи нито крачка назад и след точно час и 36 минути прати срещата в историята.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нова седмица, същият резултат: Медведев отново не допусна изненада срещу 42-рия в света Мирела Николова
Теми:  
atp | даниил медведев | Обзори | хале

Коментари





Следвайте ни в Facebook