Ново върхово класиране и пети финал за сезона: Алкарас продължава да блести в Хамбург!

от в 20:38 на 23.07.2022
Мирела Николова

Карлос Алкарас бе притиснат до стената на старта на АТР 500 надпреварата в Хамбург, но премина успешно теста и в крайна сметка се пребори за победата. Впоследствие той значително повиши нивото си на игра и оттам насетне нямаше загубен сет по пътя към полуфиналите. Там го очакваше Алекс Молчан, който е възпитаник на Мариан Вайда - бившия треньор на Новак Джокович.

Словакът показа борбеност и успя да окаже съпротива на световния №6, но нямаше сили да спре устрема на тийнейджъра и така испанецът се поздрави с крайния успех след 7:6(2) 6:1. По този начин младокът се класира за своя шести финал в кариерата, като през утрешния ден ще опита да запази стопроцентовата си успеваемост в заключителните етапи на турнирите, а негов съперник ще бъде друг представител на новото поколение в лицето на Лоренцо Музети. Независимо от изхода на утрешния финал обаче, в понеделник Карлитос ще запише върхово класиране в кариерата си, тъй като ще бъде ранкиран под номер пет в класацията на АТР.

Още от началните минути на двубоя Алкарас опитваше да налага агресивния си подход, но съперникът му показваше отлични качества в дефанзивен план и успяваше да парира атаките на тийнейджъра. Испанецът на два пъти поведе с пробив, но Молчан показа характер и във всеки от случаите съумяваше да осъществи моментален рибрейк. В десетия гейм бяхме напът да станем свидетели на пети пореден пробив, след като фаворитът се сдоби с два брейкбола, имащи статута и на сетболи, ала словакът отново запази хладнокръвие и ги отрази след отлични акции от основната линия. Стигна се до тайбрек, в който Карлитос бе безпощаден и набързо поведе с 6:0 точки, което предреши изхода на сета в негова полза.

Този развой на събитията сякаш повлия на увереността на Молчан, който още на старта на втората част предаде подаването си след серия от непредизвикани неточности. От своя страна, Алкарас повишаваше интензитета в играта си с всяка изминала секунда и не бе изненада, че непрекъснато поставяше под напрежение съперниковите сервис геймове. Той реализира още два пробива до края на сета и съвсем скоро си подпечата крайната победа.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ново върхово класиране и пети финал за сезона: Алкарас продължава да блести в Хамбург! Мирела Николова
Теми:  
atp | алекс молчан | карлос алкарас | Обзори | хамбург

Коментари





Следвайте ни в Facebook