Опелка: Ще ми се да бях баскетболист; те имат страхотен живот, докато ние оцеляваме

от в 17:33 на 31.07.2022
Калоян Соколов

Райли Опелка винаги е бил сред играчите, които са споделяли открито мислите си за случващото се в спорта и множество пъти е критикувал управлението на ATP, което е довеждало до редица негови глоби. Тези обстоятелства обаче изглежда не могат да спрат 211-сантиметровия състезател да бъде откровен и той за пореден път го доказа в последното си интервю, където изтъкна колко по-хубав живот водят баскетболистите спрямо тенисистите, изтъквайки проблемите на себе си и своите колеги:

"Ще ми се да бях станал баскетболист. Твърдя го на 100 процента. Тези момчета имат мечтан живот. В НБА се изкарват минимум по 5 милиона на година, по цяла година си в САЩ и винаги имаш частен самолет на разположение при пътуванията си.

В тениса нещата не стоя така. Оправяш се с всичко абсолютно сам и изобщо нямаш подобни удобства. Има надпревари, при които накрая се оказва, че си похарчил повече пари за участието си, отколкото си спечелил от наградния фонд. С моята височина е почти невъзможно да си намериш удобно легло, както и удобно място в самолета. Често гърбът ми е напълно смазан, когато пристигна някъде.

Да не говорим за малките турнири, които често са пълна дупка. Миналата година играх на Чаланджър в Панама, където в един момент топките свършиха и трябваше да го доиграем мачовете с друга марка. Липсваха съблекални, душове и климатик. Това беше едно от най-ужасните съоръжения, които бях виждал. Животът в Тура понякога е въпрос на оцеляване" - категоричен е световният номер 17.

Източник: Sportskeeda

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Опелка: Ще ми се да бях баскетболист; те имат страхотен живот, докато ние оцеляваме Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | райли опелка

Коментари





Следвайте ни в Facebook