Още един Мастърс шампион зад борда: Рубльов пропиля куп шансове и допусна 3-та поредна загуба

от в 09:18 на 16.08.2023
Калоян Соколов

Андрей Рубльов записа второ поредно отпадане на старта на надпревара от сериите "Мастърс" и общо трета последователна загуба. Световният номер осем отстъпи на Емил Руусувуори във втория кръг на Мастърса в Синсинати, въпреки че имаше преднина от пробив в решителния сет. Сблъсъкът продължи цели 3 часа и 18 минути, а накрая финландецът можеше да ликува с крайния успех - 7:6(10) 5:7 7:6(3).

Така Руусувуори записа своята втора поредна победа над представител на топ 10 и тазгодишен Мастърс шампион, след като също така надви Яник Синер в Хертогенбош. Финландецът пък ще има отлична възможност да продължи към 1/4-финалата фаза на състезанието, защото в следващия кръг ще премери сили с "щастливия губещ" Алексей Попирин.

Бившият финалист откри мача със светкавичен пробив и затвърди предимството си, вземайки подаването си на нула, но последва серия от три поредни гейма в полза на скандинавеца. Фаворитът обаче на два пъти си осигуряваше възможност да сервира за спечелването на сета, само че точно тогава се пропукваше и така се стигна до тайбрек. Там Рубльов опропасти два сетбола, като в крайна сметка всички тези пропуснати шансове натежаха и откриващата част отиде в актива на Руусувори.

Шампионът от Монте Карло отрази пет брейкбола на старта на втория сет и това му помогна да си възвърне своята увереност. Седмият поставен играеше форхенд от всяка една точка на корта и нямаше проблеми да пропука защитата на опонента си, което му позволи да пробие за преднина от 3:1. Отново обаче Рубльов не можа да затвори частта и аутсайдерът имаше възможност да вкара мача във втори пореден тайбрек, само че не взе нито точка в следващия гейм и победителят трябваше да бъде определен в решителна част.

Там първоначално инициативата беше на страната на руснака, но обратите отново идваха един след друг и Руусувори не само върна пробива си изоставане, но сам поведе с такъв и изглеждаше на крачка от победата. Фаворитът все пак се мобилизира и намери сили да доведе нещата до тайбрек, където обаче не съумя да запише нито един мини брейк на своята сметка и финландецът се поздрави с успеха в този толкова драматичен сблъсък.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Още един Мастърс шампион зад борда: Рубльов пропиля куп шансове и допусна 3-та поредна загуба Калоян Соколов
Теми:  
atp | алексей попирин | андрей рубльов | Обзори | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook