Още в самото начало: Световният №60 шокира Рубльов в Маями!

от в 08:33 на 23.03.2024
Елеонора Александрова

Въпреки дъждът в Маями, който предизвика истински объркване в програмата, мачове във Флорида се състояха, макар и със закъснение. Един от най-интересните двубои във втория кръг на турнира бе този между световния номер 6 Андрей Рубльов и един от тенисистите, намиращи се във възходяща форма Томаш Махач. Чехът, който в момента се намира под номер 60 в ранглистата, шокира представителя на топ 10 с резултат 6:4, 6:4, а в следващия кръг ще срещне победителя между Анди Мъри и Томас Мартин Ечевери.

Първите 4 подавания започнаха рутинно, като и двамата печелеха сервис от началния им удар, без особени затруднения. При 3:2 обаче Махач реализира бърз пробив, с който да си осигури преднина. Младият тенисист успя да я задържи и по този начин поведе с 6:4.

Силната игра на аутсайдера се пренесе и във втората половина на двубоя, където още в началото проби сервиса на Рубльов. Силната игра на чеха, за сметка на тази на руснака, позволи на световния номер 60 да не позволи на фаворита да направи обрат и по този начин той повтори резултата от първия сет, за да спечели своя първи мач над представител от топ 10!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Още в самото начало: Световният №60 шокира Рубльов в Маями! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | андрей рубльов | маями | Обзори | томаш махач

Коментари





Следвайте ни в Facebook