Осминафиналист oт тазгодишния Уимбълдън очаква Григор в следващия кръг на US Open

от в 20:58 на 30.08.2022
Калоян Соколов

Григор Димитров демонстрира превъзходен тенис в откриващия си двубой на US Open и не остави никакви шансове на Стив Джонън. Българинът не загуби нито веднъж подаването си в хода на срещата, надделявайки с 3:0 сета и така продължи към втория кръг, където му предстои среща с друг местен представител, а именно Брендън Накашима. 

21-годишният играч също спечели срещата си в последователни части, след като се справи с квалификанта Павел Котов - 7:6(4) 6:2 6:2. Накашима e един от най-ярките таланти от новата генерация състезатели в световния тенис и в момента се намира на 56-та позиция в световната класация. Американецът обаче трябваше да се намира далеч по-високо в ранглистата, тъй като достигна до четвъртфиналите на Уимбълдън, където отстъпи в пет сета на Ник Кирьос. Младокът досега няма нито една титла на ниво ATP, но може да се похвали с два финала на твърди кортове и още три трофея от сериите Чаланджър.

До момента Димитров и Накашима са се срещали само веднъж, като първата ни ракета се наложи с рутинното 6:4 6:3 на тазгодишния Мастърс в Рим. Предстоящият двубой пък ще се проведе този четвъртък, а още утре вечер ще разберем кога ще е неговият начален час.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Осминафиналист oт тазгодишния Уимбълдън очаква Григор в следващия кръг на US Open Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2022 | бгтенис | брендън накашима | григор димитров | следващ съперник

Коментари





Следвайте ни в Facebook