Отлични новини: Рафаел Надал може да се завърне в игра още през настоящия сезон!

от в 14:59 на 06.09.2023
Калоян Соколов

Рафаел Надал изглежда е все по-близо до завръщане на корта. Това сподели неговият добър приятел Давид Ферер, който в момента е капитан на отбора на Испания за Купа "Дейвис". Както знаете, то Рафа не е играл от Откритото първенство на Австралия насам, като през месец юни се подложи на операция на бедрото и се очакваше да го видим в Тура чак през следващия сезон.

През последните две седмици обаче Матадора е обратно на корта и се подготвя в своята академия заедно с чичо си Тони. Явно самият процес по възстановяване засега върви повече от добре, тъй като Ферер наскоро е провел разговор с Рафа, в който бившият номер едно е загатнал желанието си да се включи в селекцията на Испания, ако тима се класира за финалите на Купа "Дейвис", които ще се проведат между 21 и 26 ноември.

"Той ми сподели, че неговата голяма цел е просто да има такава, за да е максимално мотивиран в тренировките. Следващият сезон е все още далеч и затова Рафа изяви желание да се включи в отбора за Купа "Дейвис", ако участваме във финалите. Държа да кажа, че той сам се свърза с мен и ми го заяви, така че това не е някакво мое желание и не съм се опитвал да го моля за нещо подобно. Той вече е напът към своето завръщане - разказа някогашният финалист на Ролан Гарос пред "Clay".

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отлични новини: Рафаел Надал може да се завърне в игра още през настоящия сезон! Калоян Соколов
Теми:  
atp | купа дейвис | любопитно | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook