Пет дни по-късно: Новак Джокович проведе първа тренировка в Мелбърн!

от в 18:19 на 10.01.2022
Диана Андреева

Една от най-обсъжданите теми през последната седмица намери своята развръзка, след като съдът в Австралия разгледа подадената жалба от Новак  относно решението на правителсното на щата Виктория да не го допусне в страната. Съдия Антъни Кели се произнесе окончателно и отсъди делото в полза на световния номер едно.

Днес Джокович бе освободен от миграционния хотел и се настани на планираното и предварително запазено място, а малко по-късно направи своята първа тренировка в Melbourne Park. Самият Новак сподели снимка от Род Лейвър Арена в компанията на своя екип, а като описание се обърна към всички свои почитатели, оказали подкрепата си към него през изминалите няколко дни. Ето и какви бяха точните думи на световния номер едно:

"Доволен и благодарен съм, че съдията отхвърли отмяната на визата ми. Въпреки всичко, което се случи, искам да остана и да се състезавам на Australian Open. Оставам концентриран върху това. Летях дотук, за да си състезавам в един от най-важните турнири пред невероятните фенове. Засега не мога да кажа повече освен благодаря на всички вас, които бяхте до мен по време на този процес и ме окуражавахте да остана силен." - завърши Новак.

Темата за влизането на Новак Джокович в Австралия беше сред най-обсъжданите в световен мащаб през последните дни, след като бе взето решение от австралийските власти да депортират световния №1. Сърбинът не бе допуснат да влезе в Австралия от правителството на щата Виктория поради факта, че не е ваксиниран, а документите, които е представил, и издаденото му медицинско изключение не били достатъчни за издаване на виза. Адвокатите на 20-кратния шампион от Шлема обжалваха това решение, като съдебното дело бе разгледано тази нощ и сагата завърши по желания начин за Ноле. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пет дни по-късно: Новак Джокович проведе първа тренировка в Мелбърн! Диана Андреева
Теми:  
джокович | мелбърн | новак джокович | род лейвър арена

Коментари





Следвайте ни в Facebook