Пиронкова с лек жребий в Париж; Томова, Костова и Шиникова също научиха съперничките си

от в 18:26 на 23.05.2021
Владислав Риждов

Цветана Пиронкова, Виктория Томова, Изабелла Шиникова и Елица Костова научиха първите си съпернички в квалификациите на Ролан Гарос.

Пиронкова, която е поставена под номер 10 в пресявките, ще се изправи срещу американката Каролин Доулхайд. Долехайд заема 164-то място в ранглистата, а до момента в кариерата си има едва две победи в основна схема на надпреварите от най-престижното каре в спорта.

Първата ракета на България от следващата седмица, Виктория Томова, ще срещне в първи кръг Наталия Вихлянцева от Русия, намираща се под номер 163 в класацията. Томова достигна до полуфиналите на турнира в Белград през седмицата и със сигурност натрупа сериозна увереност преди началото на втория за годината турнир от Шлема.

Жребият отреди Елица Костова да се изправи срещу представителка на домакините. Българката ще премери сили със Салма Джоубри, която участва в пресявките след предоставен "уайлд кард". 18-годишната французойка се намира на 546-то място в световната ранглиста.

Изабелла Шиникова също ще старира участието си в пресявките срещу местна тенисистка. Тя ще се изправи срещу Карол Моне, а при евентуална победа я очаква мач с една измежду Моника Никулеску или Яселин Бонавентур.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пиронкова с лек жребий в Париж; Томова, Костова и Шиникова също научиха съперничките си Владислав Риждов
Теми:  
бгтенис | виктория томова | елица костова | изабелла шиникова | ролан гарос | цветана пиронкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook