По примера на Григор: Двама наши таланти също впечатлиха и потеглиха с победи на Уимбълдън!

от в 23:39 на 09.07.2023
Мирела Николова

Григор Димитров се представя великолепно на трева през настоящия сезон и заслужено си гарантира участие в осминафиналната фаза на Уимбълдън след безапелационен успех над Франсис Тиафо. Първата ни ракета при мъжете обаче не е единственият наш сънародник, който се поздрави с победа в съботния ден, тъй като още двама български тенисисти - Росица Денчева и Илиян Радулов, също откриха победоносно участието си в юношеския турнир.

На старта Роси Денчева висока летва за преодоляване, тъй като трябваше да се изправи срещу 14-ата поставена в схемата Теодора Костович. Нашето момиче обаче показа изключително високо ниво на игра и доминираше събитията от първата до последната точка в срещата, за да постигне разгромен успех с 6:0 6:1 само след 54 минути престой на корта. В следващия кръг за нея предстои сблъсък със словенката Ела Нала Милич.

Илиян Радулов, който е поставен под №6 в схемата при юношите, трябваше да прави обрат срещу французина Пол Барбие Газьо, за да се поздрави с победата след 4:6 7:6(4) 6:3. Родният ни представител допусна пробив на самия старт на двубоя, но впоследствие стабилизира представянето си и успя да пречупи съперника си, за да продължи към втория етап на надпреварата. Там той ще се изправи срещу Матич Крижник от Словения, срещу когото има перфектен баланс от 3 победи в досегашните им срещи.

От своя страна, други двама наши сънародници - Ива Иванова и Адрияно Дженев, не успяха да покажат най-доброто, на което са способни, и допуснаха загуба още в първия етап. Дженев отпадна след 3:6 2:6 на Антоан Гибодо от Франция, губейки 9 от последните 11 гейма в срещата, докато Иванова изпусна мачбол и отстъпи с 6:1 2:6 6:7(7) на Вандула Вадлдманова в драматична двучасова битка.

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
По примера на Григор: Двама наши таланти също впечатлиха и потеглиха с победи на Уимбълдън! Мирела Николова
Теми:  
адрияно дженев | бгтенис | ива иванова | илиян радулов | росица денчева | уимълдън | юноши и девойки

Коментари





Следвайте ни в Facebook