Повече от час игра без пропуснат първи сервис: Стефанос Циципас го направи възможно

от в 18:01 на 30.04.2023
Калоян Соколов

Сервисът е единственият елемент в тениса, при който всичко зависи от състезателя на линията за начален удар и вината би била изцяло негова, ако не съумее да го изпълнява достатъчно добре. Високият процент на вкарано първо подаване обикновено е гаранция за успех в ATP Тура, където средният ръст на играчите непрекъснато се увеличава и сътоветно сервисът се превръща във все по-могъщо оръжие.

Обикновено играчите могат да бъдат изключително доволни от себе си, ако пласират над 70 процента от първите си подавания в корта, но Стефанос Циципас зададе съвсем нови стандарти по време на вчерашния си двубой от Мастърса в Мадрид срещу Доминик Тийм, след като вкара 39 поредни сервиса в игра.

Серията на гърка започна в осмия гейм на първия сет и приключи чак при 4:3 в полза на неговия съперник в решителната част, като имахме 68 минути отстояние между тези два момента. В крайна сметка отличното сервиране на бившия финалист го изведе до успеха, както и до неофициален рекорд в това отношение, а явно примерът му е бил заразен, защото Саша Зверев вкара 20 поредни начални удар този следобед и съжалението му беше изписано на лицето, когато най-после не улучи сервис полето.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Повече от час игра без пропуснат първи сервис: Стефанос Циципас го направи възможно Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | любопитно | мадрид | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook