Преди участието си в Баня Лука: Джокович загатна за физически проблем

от в 05:19 на 18.04.2023
Мартин Петков

Новак Джокович през миналата седмица се завърна на корта след над едномесечно отсъствие от АТР Тура, ала участието му на Мастърса в Монте Карло не премина по план и двукратният шампион в Княжеството инкасира поражение от Лоренцо Музети в осминафиналната фаза, бивайки пробит цели осем пъти в хода на двубоя. По време на пресконференцията си след мача, сърбинът не даде много информация относно физическото си състояние, като каза единствено: "Не мога да кажа нищо. Добре съм.", но в дните преди да даде начало на кампанията си на турнира в Баня Лука (Босна и Херцеговина), коментира една идея по-обширно как се чувства:

"Лакътят ми не е в отлична кондиция, но нека да кажем, че е достатъчно добре. Надявам се, че ще бъде готов напълно за първия ми мач в надпреварата." - сподели на пресконференцията си световният номер едно. Откриващият сблъсък за 22-кратния шампион от Шлема в босненския град предстои да бъде част от състезателната програма в сряда, когато той ще излезе на корта срещу най-младия играч в топ 100 - 18-годишният Лука ван Аш, който през вчерашния ден на старта сътвори обрат над Стан Вавринка, което също привлече вниманието на Джокович и топ поставеният в схемата каза следното:

"Досега никога не съм срещал този играч, не съм много запознат относно него. Знам, че е млад и наскоро проби в световния топ 100, както и очаквах Вавринка да спечели днес, той контролираше случващото се в по-голямата част от срещата. Така че победата на този борбен французин може да бъде погледната като наистина изненадваща. Той е бърз и много труден за контролиране." - завърши Ноле.

Източник: TennisMajors 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Преди участието си в Баня Лука: Джокович загатна за физически проблем Мартин Петков
Теми:  
atp | баня лука | интервюта | новак джокович | пресконференция

Коментари





Следвайте ни в Facebook