Първа Мастърс победа от 2021-ва: Тийм впечатли в дебюта си след раздялата с Масу и надви Гаске

от в 20:02 на 10.04.2023
Мартин Петков

Доминик Тийм през миналата седмица на надпреварата в Ещорил успя да се завърне обратно на победния път, като за първи път от миналия октомври насам записа поредни успехи, но участието му намери своя край в четвъртфиналите. Силната форма на австриеца обаче продължава да дава своите плодове за бившия шампион от US Open, който преди броени дни се раздели с треньора си в последните четири години Никола Масу, но въпреки това потегли победоносно на Мастърса в Монте Карло, надвивайки ветерана Ришар Гаске - 6:1 6:4. С успеха си световният номер 111, който участва посредством "уайлд кард", се класира за втория етап в състезанието, където му предстои да срещне шестия поставен в схемата - Холгер Руне.

Началото на двубоя се оказа изпълнено с интригуващи моменти и впечатляващи удари на всекиго от двамата състезатели, изпълняващи бекхенд с една ръка, като в крайна сметка след маратонски 20-минутен гейм при сервис на французина се стигна до пробив в актива на Тийм. Оттам насетне някогашната трета ракета на планетата получи сериозен прилив на енергия, който използва, за да дублира предимството си в резултата и това му действие, гарнирано от стопроцентовата му успеваемост на спечелени точки на първи сервис, беше напълно достатъчно, за да запише откриващия сет срещу името си.

С настъпването на втората част добрите мигове за бившия шампион от Шлема продължиха с пълна сила, като с играта си той напомняше за най-добрите си дни върху землената настилка и проведе серия от отлично комбинации в офанзивен план, донесли му аванс от брейк. Впоследствие Тийм нито за секунда не постави превъзходството си под въпрос, като беше безупречен в моментите си на начален удар и узакони победата си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Първа Мастърс победа от 2021-ва: Тийм впечатли в дебюта си след раздялата с Масу и надви Гаске Мартин Петков
Теми:  
atp | доминик тийм | монте карло | ришар гаске

Коментари





Следвайте ни в Facebook