Първата изненада вече е факт: Халеп отпадна още на старта в Доха!

от в 17:13 на 21.02.2022
Диана Андреева

Симона Халеп пропусна сериозна част от сезон 2021 поради неприятна контузия, а през заключителните месеци не впечатли с изявите си на корта. Постепенно обаче румънката сякаш се завръща към най-добрата си форма и към момента през 2022 се представя по подобаващ начин, но разочарованията в резултатите й също не отсъстват и днес тя допусна ранно поражение на турнира в Доха. Непреодолимо препятствие за Халеп се оказа Каролин Гарсия, като срещата приключи за малко повече от 90 минути и резултат 6:4 6:3 в полза на по-нискокласираната състезателка.

В хода на първата част и двете тенисистки не впечатлиха с играта си на начален удар. Колебливите им изяви на сервис бяха причина и за равностойните начални минути от двубоя, в които зрителите станаха свидетели на общо 11 отразени възможности за брейк. Паритетът в резултата се запази до последно, когато обаче Гарсия внезапно повиши нивото си и успя да отмъкне съперниковото подаване за 6:4, а така прибави откриващия сет на сметката си. 

Във втората част подемът на Гарсия продължи. Французойката реализира пробив във втория гейм и успя да удържи на последвалия натиск от страна на своята именита опонентка, отразявайки четири брейкбола, за да поведе с 3:0. Нито за момент оттук насетне Гарсия не се поколеба и напълно заслужено сложи точка на спора в своя полза, продължавайки уверено към следващия етап на надпреварата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Първата изненада вече е факт: Халеп отпадна още на старта в Доха! Диана Андреева
Теми:  
доха | каролин гарсия | Обзори | симона халеп | халеп

Коментари





Следвайте ни в Facebook