Първо поражение за "Каните": Григор и Циципас отстъпиха пред Медведев и Рубльов на WTL

от в 19:03 на 21.12.2023
Мартин Петков

Григор Димитров откри участието си на демонстративния турнир World Tennis League, където представлява отбора на "Каните", като в тандем със Стефанос Циципас пропусна да донесе трета поредна победа на тима си. Дуото, съставено от най-добрия ни тенисист и световния номер 6, демонстрира солидно ниво в хода на двубоя, но руската двойка Даниил Медведев и Андрей Рубльов засвидетелства значително по-добро разбирателство в ключовите мигове и се поздрави с победата след 7:6(3).

Така съставът на "Орлите", от който част са двамата московчани, намалява изоставането си в общия резултат на съревнованието, но въпреки това, то "Каните" продължават да имат преднина от 18:14 точки, като в следващия мач, явяващ се такъв на сингъл, именно българинът ще се изправи срещу Рубльов.

Началото на двубоя бе поставено с отлично проведен сервис гейм от страна на Григор, който демонстрира високото си ниво от края на изминалия тенис сезон. Четиримата мъжки представители в съставите на "Каните" и "Орлите" пък изцяло се наслаждаваха на демонстративния статут на мача и ни предлагаха множество интригуващи разигравания, докато фамозните изпълнения почти неизменно биваха продуцирани от Димитров, който със страхотно стоп воле заслужи аплодисментите на всекиго от тримата членове на световния топ 10.

От гледна точка на развитието на срещата пък вълнуващите ситуации на практика липсваха, предвид факта че неточностите в играта на двата "звездни" тандема бяха сведени до минимум и сервиращите безпроблемно провеждаха подаванията си. В това русло бяхме отведени до изключително важния 11-и гейм, когато балканският дует изостана с 15:40, ала Григор вдъхнови съотборника си към обрат в резултата с невероятно отиграване на мрежата и всичко предстоеше да бъде решено в тайбрек. В него още от самото начало руснаците се сдобиха с ранен аванс в статуквото, след като Рубльов реализира мълниеносен ретур уинър, преди Медведев с блестяща защита да дублира преднината за тима си, при което път назад в сблъсъка за Димитров и Циципас нямаше и двамата добри приятели донесоха първа победа на "Орлите".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Първо поражение за "Каните": Григор и Циципас отстъпиха пред Медведев и Рубльов на WTL Мартин Петков
Теми:  
григор димитров

Коментари





Следвайте ни в Facebook