Русeдски: Джокович ще спечели 25 титли от Шлема и ще бъде признат за най-великия

от в 13:59 на 24.08.2021
Диана Андреева

Грег Руседски е един от най-успешните британски тенисисти в историята на спорта. Бивш световен номер четири, той в момента предпочита да се отдаде на други занимания, извън професионалния тенис, но понякога все пак взима участие в медийни изяви и коментира най-актуалното от света на спорта. В скорошно интервю той сподели очакванията си за предстоящия US Open, а ето какви точно са те:

"Смятам, че Джокович ще спечели 25 трофея от Големия шлем, а с това ще подобри и постижението на Маргарет Корт, превръщайки се в абсолютен рекордьор в това отношение. Дебатът за това кой е най-великият тенисист в историята вероятно никога няма да бъде приключен, но, ако Джокович успее да направи това, няма да има кой знае колко сериозни аргументи срещу него. Доста е трудно да спориш с човек, който е изпълнил Календарния шлем и е притежател на 25 мейджър титли.

Познавайки характера на Новак, той със сигурност ще иска да отвори голяма разлика между себе си Надал и Федерер и по този начин да унищожи всякакво съмнение за величие. И тримата се наслаждават на огромна фенска подкрепа и това е нещо чудесно, от което всеки спорт има нужда. Затова например футболът и баскетболът са толкова велики. Тенисът е благословен от присъствието на „Големите трима“, но въпреки всичко продължавам да смятам, че Джокович ще подобри всички рекорди.", завърши той. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Русeдски: Джокович ще спечели 25 титли от Шлема и ще бъде признат за най-великия Диана Андреева
Теми:  
голям шлем | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook