С обрат от 2:5 в първия сет: Синер пречупи Рубльов и оформи мечтан финал с Медведев във Виена!

от в 19:17 на 28.10.2023
Мартин Петков

Яник Синер многократно с представянето си в хода на сезона доказа, че вече е достигнал нивото, при което влиза в ролята на фаворит в сблъсъците си срещу почти всички останали тенисисти, като той не пропусна да засвидетелства това и днес, сломявайки Андрей Рубльов на полуфиналите във Виена. Италианецът изнесе поредния си отличен двубой в австрийската столица и се разправи с бившия шампион в надпреварата, като продължава да е без загубен сет в състезанието - 7:5 7:6(5).

По този начин световният номер 4 продължава страхотните си изяви в турнирите от категория АТР500 и след титлата си в Пекин, където надигра Даниил Медведев във финала, му предстои в утрешния ден отново да се изправи срещу руснака в спор за отличието, като ще опита да го детронира, спирайки серията му от девет поредни победи на австрийска земя.

Още от самия старт на двубоя двамата най-високопоставени тенисисти в долната половина на схемата ни направиха свидетели на поредица от високитемпови разигравания, при които надлъгването от основната линия бе за всяка педя на корта. Същевременно началният удар изглеждаше като едно от изявените оръжие в репертоара на всекиго от двамата, но именно той своеобразно предаде италианеца в петия гейм, когато той трепна под напрежение и направи двойна грешка, с която предаде подаването си в актива на световния номер 5.

Повел в резултата с комфортния аванс от 5:2, Рубльов на практика рухна ментално и в следващите моменти от срещата проследихме отблизо до какво води нервността на руснака, чиито удари загубиха значително от качеството, докато Синер заигра на върха на своите възможности и навлезе в сериозен подем, който го отведе до спечелването на пет поредни гейма и пълния обрат в откриващия сет.

С настъпването на втората част сервиращите съумяха да наложат волята си в сблъсъка, като проследихме множество лесни точки в актива и на двамата тенисисти, които директно с подаването си лимитираха шансовете преди противника да търси нещо повече на ретур. В това русло бяхме отведени до фундаменталния девети гейм, когато шампионът от Пекин вдигна оборотите, като повиши значително агресията в ударите си и благодарение на бързата си ръка в атакуващ план, пречупи защитата на световния номер 5 и осъществи решаващ пробив.

Впоследствие застанал на сервис за узаконяването на победата си, вторият поставен изостана с 15:40 и макар да застигна съперника си в резултата, то направи пагубна двойна грешка, която му коства преднината, за да бъде предизвикано изиграването на тайбрек. В него Рубльов пръв съумя да се откъсне напред в статуквото с аванс от минипробив, ала скоропостижно остана непосилен да поддържа равнището на втория поставен в "престрелките" от основната линия, като нервите му не издържаха и той сбърка от начален удар при мачбол за италианеца, което сложи точка на спора в съревнованието и изпрати Синер на финала в австрийската столица.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
С обрат от 2:5 в първия сет: Синер пречупи Рубльов и оформи мечтан финал с Медведев във Виена! Мартин Петков
Теми:  
андрей рубльов | виена | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook