Село Краводер ще приеме тазгодишния Ролан Гарос!

от в 07:48 на 01.04.2021
Калоян Соколов

Сезонът на клей вече е само на броени дни от своето начало, а голямата цел за всички тенисисти е Ролан Гарос. Тази година обаче ще имаме промяна в локацията на втората надпревара от Големия шлем, защото ITF са останали силно впечатлени от новия тенис комплекс изграден в родното село Краводер, чиято община далеч не се свени в инвестирането на средства и всеки един корт разполага със система за видеоповторение, както и с такава за домашно кино.

Кметът на селото пък даде изявление веднага след изненадващата новина, разкривайки как началото на турнира ще бъде дадено на 24 май, когато по традиция се провежда съборът в населенето място:

"Искам да осъществим един своеобразен двоен празник. Планираме да организираме невиждано досега парти на играчите, в което те ще имат възможност да се състезават в надяждане с люти чушки и да се насладят на музикантите от оркестър "Кристалите". Виждал съм как в Париж минават самолети и изобразяват цветовете на френското знаме, но ние надали ще можем да използваме подобни услуги, защото премиерът ще вози "Бистришките тигри" в F-16-ките ни, тъй като имат контрола със Струмска слава в същия ден". 

Разбира се, промяната на местополежението може да се окаже доста неприятно обстоятелство за 13-кратния шампион Рафаел Надал, който сякаш не показва никакво притеснение от въпросната ситуация и изрази задоволството си от взетото вече решение:

"За мен е удоволствие да бъда във Врачанско. Знаете, че обичам да си пийвам по малко текила, но тия пустиняци там правят такава ракия, че директно лягам под казана. Мъжете в този район са наистина корави и срещите с някои от тях са ме карали да се потя повече, отколкото в мача ми с Григор в Мелбърн, а и определено смятам, че шансът да ме бият около Враца е далеч по-голям спрямо възможността това да се случи във френската столица" - завърши световният номер 2.

Датите на провеждане на събитието ще бъдат тези между 24 май и 6 юни, а небезизвестната фраза, че последният оцелял ще бъде шампион, никога не е била толкова буквална и тежаща на мястото си.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Село Краводер ще приеме тазгодишния Ролан Гарос! Калоян Соколов
Теми:  
1ви април | любителски тенис | рафаел надал | село краводер

Коментари





Следвайте ни в Facebook