Сензационно: Състезателка извън първите 400 се класира за 1/8-финалите в Индиън Уелс!

от в 23:55 на 14.03.2022
Владислав Риждов

Дария Савил бе считана за една от най-талантливите австралийски състезателки, но редица контузии бяха в основата на това към момента тя да се намира извън първите 400 в женската класация. От началото на сезона обаче Савил показва, че постепенно си връща формата, побеждавайки поставената под номер 9 на Мастърса в Индиън Уелс - Онс Жабер. Днес 28-годишната австралийка показа, че успехът над тунизийката не е бил плод на случайността, след като преди броени минути надделя над световната номер 23 Елизе Мертенс в тричасова битка - 6:3 4:6 6:3, за да се класира за 1/8-финалите в Калифорния.

Началните минути на срещата бяха на сметката на белгийката, която потегли уверено, само че Савил бързо намери верния ритъм и направи пълен обрат в резултата. 409-тата в света задържа импулса в представянето си и в края беше по-добрата състезателка от двете, реализирайки двоен пробив, с който се откъсна в общия резултат.

По сходен начин стартира и втората част, след като Мертенс превърна ранното си превъзходство в преднина от 3:1. И този път обаче поставената тенисистка позволи авансът и да бъде заличен, за да се стигне до баланс в геймовете. Все пак в последната част от сета първата ракета на Белгия увеличи темпото и намери начин да пречупи опонентката си, преди окончателно да прибере сета на сметката си.

Бившата номер 45 пък изобщо не се трогна от лошия развой на предходната част и наложи тотална доминация в решителния сет. Квалификантката бе безкомпромисна в първите четири гейма, спечелвайки всеки един от тях, за да докосне крайната победа. Мертенс имаше проблясъци и съумя да намали малка част от изоставането си, но до края събития бяха изцяло под контрола на нисичката австралийка и тя се поздрави с триумфа след почти три часа игра.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сензационно: Състезателка извън първите 400 се класира за 1/8-финалите в Индиън Уелс! Владислав Риждов
Теми:  
wta | дария савил | елизе мертенс | индиън уелс | обзор | тенис турнир в индиън уелс

Коментари





Следвайте ни в Facebook