Шампионът от Женева Рууд се справи с непредсказуемия Пер

от в 17:40 на 31.05.2021
Ради Тодоров

  Норвежецът Каспър Рууд продължи силната си серия на клей този сезон, като осъществи обрат срещу представителя на домакините Беноа Пер. Рууд отново доказа, че е един от най-големите млади таланти на тази настилка и във втори кръг очаква победителя от мача между поляка Камил Майжак и французина Артур Казо. 

  Рууд пречупи съпротивата на Беноа Пер в 4 сета, в отделните части 5:7 6:2 6:1 7:6(7-4). Норвежецът започна двубоя изключително силно, като успя да запише пробив още в първия сервис гейм на своя съперник. Това обаче не се оказа достатъчно за спечелването на първата част, тъй като французинът, който изобщо не се слави със своята борбеност, успя да се завърне в сета и да изравни геймовете при 3:3. Двамата задържаха подаванията си до 5:5, когато Беноа Пер реализира още първата си възможност за пробив, а след това на свой ред спечели подаването си, за да се откъсне в сетовете с 1:0. 
     Във втората част двамата си размениха по един пробив, след което Рууд съумя да се откъсне в резултата и да спечели частта с 6:2 гейма. Доминацията на Рууд продължи и в третия сет, тъй като Рууд записа 5 поредни гейма и респективно спечели частта с резултат 6:1. Впечатления правеха защитните способности на норвежеца, който залагаше на дефанзивен стил и непредизвикани грешки от ракетата на Пер. Пер от своя страна се опитваше да скъсява разиграванията с мощни удари ор дъното на корта, които обаче не бяха достатъчни за пречупването на съпротивата от страна на Рууд, който стриктно спазваше тактическия си план за провеждане на двубоя. 
  Кулминацията на двубоя дойде в четвъртата част, в която и двамата състезатели показаха много високо ниво на тенис и на няколко пъти отиграваха на пръв поглед невъзможни топки. Сетът закономерно се реши в тайбрек, който бе спечелен от Рууд със 7:4 точки. 
   Рууд има всички шансове да стигне далеч в турнира след показаното през днешния ден. 
   

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионът от Женева Рууд се справи с непредсказуемия Пер Ради Тодоров
Теми:  
ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook