Швьонтек отпусна само гейм по пътя си към 1/8-финалите; Плишкова също с успех

от в 13:44 на 02.07.2021
Мирела Николова

Ига Швьонтек продължава с безпогрешните си изяви на тазгодишния Уимбълдън, след като записа нова рутинна победа над Ирина-Камелия Бегу. Седмата поставена бе значително по-стабилната от двете по време на целия мач и съвсем заслужено триумфира в двубоя след красноречивото 6:1 6:0 и така си осигури място в осминафиналите, където ще се изправи срещу Онс Жабер или Гарбине Мугуруса.

В откриващата част полякинята бе тази, която диктуваше случващото се благодарение на дълбоко пласираните си удари. Възползвайки се от множеството неточности от ракетата на съперничката си, Швьонтек реализира два пробива и скоропостижно откри сметката си в общия резултат. Статуквото на корта не се промени и през втория сет, когато Ига продължи със солидното си представяне от дъното на корта, което я изведе до осъществяването на три брейка, а с това и до крайния успех.

Друга поставена тенисистка в схемата Каролина Плишкова също ще играе във втората седмица на Шампионата. Това стана факт, след като чехкинята постигна двусетова победа над своята сънародничка Тереза Мартинцова с 6:3 6:3. По този начин тя си резервира билета за осминафиналната фаза, където ще срещне победителката от двубоя между Слоун Стивънс и Людмила Самсонова.

Дебютната част бе изключително оспорвана и изпълнена с брейкболи. Плишкова се стремеше да оказва натиск във всяко едно подаване на противничката си и макар Мартинцова да спаси цели 8 възможности за пробив, тя не успя да издържи на напрежението и инкасира три брейка, които се оказаха достатъчни за световната №13 да се поздрави с успеха в първия сет. Във втората част Кралицата на асовете бе изправена пред опасност от загуба на подаването си при 2:2, ала в най-важните моменти тя успя да извлече максималното от началния си удар, за да се спаси от неприятности, след което дори на свой ред осъществи пробив, приближавайки се само на гейм до победата, която съвсем скоро стана факт.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Швьонтек отпусна само гейм по пътя си към 1/8-финалите; Плишкова също с успех Мирела Николова
Теми:  
wta | ига швьонтек | каролина плишкова | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook