Сякаш не е спирала: Вожняцки се завърна на корта след 3-годишна пауза с разгромен успех

от в 16:03 на 09.08.2023
Калоян Соколов

Каролине Вожняцки направи мечтано завръщане на корта. Бившата номер едно отсъстваше цели три години от професионалния тенис, през които роди двете си деца Оливия и Джеймс, но изненадващо реши да приеме "уайлд кард" за турнира в Монреал, с което даде своеобразен рестарт на своята спортна кариера. Датчанката пък показа, че не е загубила нито частица от оптималната си спортна форма и разгроми квалификантката Кимбърли Бирел с 6:2 6:2, за да оформи зрелищен сблъсък във втория кръг с шампионката от Уимбълдън - Маркета Вондроушова.

Началото далеч не предвещаваше подобно развитие, тъй като Вожняцки допусна пробив още в първия си сервис гейм и изглеждаше, че все още далеч от това да се състезава с най-добрите тенисистки на планетата. Постепенно обаче бившата носителката на титлата от Аустрелиън Оупън подобри неимоверно представянето си и на два пъти влизаше в серии от три последователно спечелени гейма, за да сложи точка на първия сет в своя полза.

Световната номер 115 повиши нивото си в началото на втората част и имаше ранни шансове да отмъкне сервиса на именитата си съперничка, но опитната Вожняцки се измъкна от трудното положение, за да поведе с 2:1 гейма и оттам насетне беше безкомпромисна, реализрайки два поредни брейка, като по този начин си осигури място в следващия кръг на турнира от категорията WTA 1000 в Монреал.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сякаш не е спирала: Вожняцки се завърна на корта след 3-годишна пауза с разгромен успех Калоян Соколов
Теми:  
wta | каролин вожняцки | монреал | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook