След отказа на Джокович: Григор заема мястото му и става втори поставен!

от в 00:31 на 10.03.2022
Мирела Николова

Историята от Откритото първенство на Австралия се повтори за Новак Джокович и той не бе допуснат до участие на предстоящите турнири от категорията Мастърс 1000 в Индиън Уелс и Маями поради отказа да си постави ваксина срещу COVID-19. Това обаче е отлична новина за българските фенове на тениса, тъй като мястото на сърбина в схемата ще бъде заето от Григор Димитров.

Това стана факт, след като до последно не бе сигурно дали 20-кратният шампион от Шлема ще получи разрешение да отпътува за САЩ и името му фигурираше в схемата за BNP Paribas Open. След като обаче преди минути бе обявено официалното решение на Центъра за болести и превенция, че няма да има каквито и да било промени в условията за влизане в страната, Джокович е принуден да пропусне още един силен турнир през сезона.

По правилник мястото му в схемата трябва да бъде заето от първия тенисист в листата на чакащите извън списъка с поставените играчи, който е именно Димитров. Така родният ни представител вече е втори поставен и ще успее да избегне тежкия жребий, според който можеше да се изправи срещу Александър Зверев още във втория кръг.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След отказа на Джокович: Григор заема мястото му и става втори поставен! Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | индиън уелс | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook