Съотборник на Джокович: Не разбирам отказа му от ATP Cup; не ни даде обяснение

от в 21:38 на 30.12.2021
Калоян Соколов

Новак Джокович категорично се спечели приза за най-големия обществен враг на задължителното ваксиниране сред колегите си тенисисти. Сърбинът неколкократно заяви, че всеки човек трябва да бъде свободен по отношение на този си избор, но сега той изглежда притиснат до стената, защото непременно трябва да се имунизира срещу COVID-19, ако иска да запази шансовете си за защита на своята титла в Мелбърн. Световният номер едно пък продължава да пази в тайна ваксинационния си статус и разчиташе да замине за Австралия с помощта на медицинско изключение, само че то му е било отказано и сега Ноле е изправен пред трудно решение.

Преди няколко дни стана ясно, че 20-кратният шампион от Шлема няма да вземе участие в отботната надпревара ATP Cup и сега остава да разберем дали същото ще се случи и на предстоящия Аустрелиън Оупън. Все пак сръбският тим не пострада от решението на лидера си, макар че Душан Лайович не изглежда  във възторг от постъпката на своя съотборник, а ето какво още сподели втората сръбска ракета:

"Разбрахме за отказа му в последния възможен момент. Всички до голяма степен го очаквахме, но същевременно така и не ни уведоми за официалната причина. Наистина разчитахме много на Новак, тъй като с него сме далеч по-силни и другите се страхуват от нас. Не разбирам защо се оттегли, само че трябва да приемем обстоятелствата и да се представим по най-добрия възможен начин.

Източник:FirstSportz

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Съотборник на Джокович: Не разбирам отказа му от ATP Cup; не ни даде обяснение Калоян Соколов
Теми:  
atp | atp cup | Аустрелиън Оупън | душан лайович | интервюта | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook