Също толкова убедителен в карето: Григор и Маю повалиха с лекота шампиони от Шлема!

от в 19:58 на 14.02.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров потегли по блестящ начин на ATP 500 надпреварата в Ротердам, след като игра на много високо ниво от първата до последната минута и не остави никакви шансове на руснака Аслан Карацев, когото надиграва за втори път в рамките на последния месец. 

Ангажиментите на българина обаче не се изчерпваха само с участието му на сингъл, защото той също така реши да обедини сили с Никола Маю в основната схема на двойковия турнир. Французинът е абсолютна легенда в надпреварите при тандемите, където е спечелил всеки един възможен "мейджър" трофей, а днес ветеранът за пореден път демонстрира огромната си класа и заедно с родния ни представител изиграха феноменален мач, за да отстранят сочените за фаворити Андреас Мийс и Джон Пиърс, които разделят помежду си три титли от Големия Шлем - 6:3 6:4. Така българо-френското дуо се класира за четвъртфиналите на турнира, а там ще премери сили с германците Кевин Кравиец / Тим Пуец или топ поставените Уесли Кулхоф / Нийл Скупски.

Маю и Димитров наложиха завидни стандарти на сервиране от самото начало и с лекота минаваха през собствените си подавания, докато техните съперници трябваше да работят за всяка една точка в актива си, като често бяха засрещани от острите ретури на двойката, която за пръв път излизаше заедно на корта, и съвсем скоро аутсайдерите разполагаха с преднина от 4:1 гейма. Превъзходството на Григор и 41-годишния тенисист нарастваше с всяка една изминала минута и те имаха няколко възможности дори да удвоят преднината си, но този шанс не бе оползотворен, което не се оказа фатално и скоро първата част беше завоювана от нашия сънародник и Маю.

Съотношението на силите се запази във втората част, където веднага Гришо и неговият партньор отмъкнаха подаването на своите опоненти. Това даде още по-сериозна доза увереност на водачите в резултата, които се забавляваха и множество пъти ни изумиха със страхотните си рефлекси на мрежата. Мийс и Пиърс пък бяха напълно безпомощни на посрещане и в нито един момент не бяха близо да възстановяването на паритета, така че напълно логично се стигна до експресен успех в полза на новосформирания тандем.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Също толкова убедителен в карето: Григор и Маю повалиха с лекота шампиони от Шлема! Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | Двойки | никола маю | Обзори | ротердам

Коментари





Следвайте ни в Facebook