Тайната на успеха: Какво е казал Джокович на себе си в съблекалните?

от в 13:32 на 06.07.2022
Мирела Николова

Новак Джокович без съмнения е един от най-устойчивите психически тенисисти, като това бе доказано нагледно отново през вчерашния ден. Сърбинът бе бледа сянка на себе си в първите два сета от четвъртфиналния си сблъсък срещу Яник Синер, поради което бе изправен до стената и принуден да прави пълен обрат. В началото на третата част обаче бившият №1 излезе на корта напълно преобразен и заигра на изключително високи обороти, което го изведе до безапелационен успех в последните три сета и място в полуфиналната фаза.

По време на интервюто си на корта след победата 20-кратният шампион от Шлема разкри каква е била тайната на успеха му и причината за пълната промяна в играта и настройката му. Оказва се, че балканецът е използвал почивката между втория и третия сет, за да отиде до съблекалните и да проведе разговор със себе си в огледалото. Сръбската медия SportKlub пожела от Джокович да възпроизведе този момент пред камерата след срещата, а ето и какъв бе резултатът:

"Можеш да го направиш. Вярвай в себе си. Сега е моментът. Забрави какво се е случило. Започва нов мач. Хайде, шампионе!", гласеше мотивиращото послание на шампиона от последните три издания на Уимбълдън.

"Беше просто стимулиращ разговор. Независимо колко фалшиво звучи или изглежда, когато се чувстваш зле, подобно нещо наистина има ефект върху настройката ти и ти дава подкрепа. Направих това и по време на финала на Ролан Гарос миналата година, когато бях поставен в същата ситуация. Днес също сработи, но няма гаранция, че винаги ще се получава", добави Джокович впоследствие на пресконференцията си.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тайната на успеха: Какво е казал Джокович на себе си в съблекалните? Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | новак джокович | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook