Тайните зад отличната физическа подготовка на Григор Димитров (видео)

от в 21:40 на 18.12.2021
Мирела Николова

Най-добрият български тенисист Григор Димитров вече постави началото на предсезонната си подготовка, неизменна част от която са тренировките във фитнеса под ръководството на френския специалист Себастиен Дюран. Двамата работят заедно в продължение на цели 12 години, а днес французинът сподели специално видео, което е посветено на сътрудничеството им и което предлага поглед отблизо върху работата им.

"Григор и аз - това е дългогодишна връзка, история и необикновено човешко приключение", започна Дюран. "Изготвям предварителен план, но трябва да съм готов да го променя във всеки един момент поради умората му и начина, по който се чувства тялото му в дадения момент. Понякога знам, че мога да го натоваря повече, но друг път просто натискам бутон "автоматик" и той сам се предизвиква допълнително, казвайки: "Искам да опитам това", "Усещам, че мога да направя повече". Работата ми в повечето случаи е да го управлявам, отколкото да го мотивирам."

"Аз и Себ сме изградили нещо наистина специално помежду си. Той често иска да правим упражнения, с които изкарва тялото ми от зоната му на комфорт. Вярвам, че това е правилна стратегия, тъй като по този начин успяваме да работим за различни части на тялото и така да го предпазим от контузии. Мисля, че се разбираме отлично, винаги обсъждаме какво трябва да направим, върху какво е добре да се фокусираме, каква е следващата ни цел", разказва още Григор.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Sebastien Durand (@sebdurand_training)

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тайните зад отличната физическа подготовка на Григор Димитров (видео) Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | любопитно | себастиен дюран

Коментари





Следвайте ни в Facebook