Тежък удар по бивш финалист в Шлема: Молбата му за "уайлд кард" на АО беше отклонена

от в 22:33 на 10.12.2021
Калоян Соколов

Жо-Вилфред Цонга несъмнено е една от най-разпознаваемите фигури в света на тениса през последните близо 15 години, а французинът винаги е печелил феновете на своя страна чрез атрактивния си стил на игра. 36-годишният състезател обаче трябваше да премине през серия от контузии в последно време, които са причината към момента да се намира на 260-тата позиция в световната ранглиста. 

Това накара Цонга да се обърне към организаторите на Аустрелиън Оупън, за да се опита да си осигури "уайлд кард" за участие в надпреварата догодина. Припомняме ви, че бившият номер пет достигна до финала на същия турнир през 2008-а, когато загуби от Новак Джокович и така сърбинът спечели първата си титла от Големия шлем.

Молбата на някогашния шампион от Мастърса в Торонто обаче е била отклонена, което ще принуди тенисистът да преминава през квалификациите на подобен тип състезание за пръв път от 17 сезона насам. Любопитна подробност е, че съдбата на французина ще бъда споделена от неговия сънародник Жил Симон, който също може да се похвали с изключително успешна кариера, но вече далеч не е на обичайното си ниво и това ще го принуди да се включи към пресявките в Мелбърн, ако иска да намери място в основната схема.

Източник: Tennishad.net

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тежък удар по бивш финалист в Шлема: Молбата му за "уайлд кард" на АО беше отклонена Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън | жо-вилфред цонга | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook