"Той е нешлифован диамант": Борис Бекер разкри, че е новият треньор на Холгер Руне

от в 13:59 на 19.10.2023
Калоян Соколов

Борис Бекер е новият треньор на Холге Руне. Това обяви самият бивш номер едно пред Eurosport. Промяната определено беше крайно нужна при световния номер 6, който след US Open се раздели с Патрик Муратоглу и поднови сътрудничество с бившия си наставник Ларс Кристенсен, но въпросната рокада не сработи и датчанинът в момента е загубил цели 8 от последните си 9 срещи в ATP Тура, което заплашва участието му на финалите в Торино.

Всичко това е накарало 20-годишният тенисист да се обърне към услугите на Бекер, с когото двамата са тренирали рамо до рамо през последната седмица и явно нещата са се развили отлично, защото германецът оповести, че двамата са сключили споразумение за дългосрочно сътрудничество:

"Чувствам се горд, че Холгер ме попита да бъда негов треньор. Отдавна говорим да започнем съвместна работа и сега е идеалният момент. Календарът ми го позволява, а и винаги съм проявявал интерес към Руне, защото той е толкова отдаден и темпераментен на корта. Холгер ме покани за една седмица в Монте Карло, а освен това проведох дълъг разговор с неговата майка и фитнес треньора му. Вече тримата ще бъдем отговорни за представянето му. Тази седмица не можах да бъда на надпреварата в Стокхолм, защото имах предварителна уговорка, но ще присъствам за състезанието в Базел и на Мастърса в Париж. Надявам се да бъда до Холгер и за финалите в Торино. Това е голямата ни цел.

Холгер е нешлифован диамант, който се нуждае от малко полиране. Харесвам неговите емоционални избухвания. Преди работех с Новак Джокович, който също понякога не беше на себе си, докато играеше, но това е напълно позволено и разбираемо.

Въпросът е колко бързо можеш отново да влезеш в мача и да се концентрираш, след като си допуснал негативните емоции да те завладеят. Нещата не опират до това да изгониш майка си от трибуните, а да спечелиш мача. Обичам тениса и ако не приемаш да бъдеш треньор на един от най-добрите 20-годишни играчи в света, то значи не трябва да имаш много общо с този спорт.

Разбира се, то всичко опира до отношение, колкото и да е лесно да се каже. Това обаче е основната причина, поради която печелиш или губиш мачовете. За мен е много важно каква например е била мотивацията и причината на Холгер да отпътува за Китай - единствено да премине първия кръг или да спечели турнира?

Това трябва да се обсъди и да съм наясно каква точно е неговата мотивация. Вече имам някои идеи затова какво може да бъде подобрено. Всичко започна с отношението, психиката и манталитета, а аз имам известна представа за тези неща" - заяви 3-кратният шампион на Уимбълдън.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Той е нешлифован диамант": Борис Бекер разкри, че е новият треньор на Холгер Руне Калоян Соколов
Теми:  
atp | борис бекер | любопитно | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook