Той е отново тук: Вавринка постигна нов престижен успех и си уреди мач с Джокович!

от в 22:26 на 11.05.2022
Мирела Николова

Стан Вавринка бе извън кортовете за период от над една година, но през тази седмица показва признаци на завръщане към добрите си времена и вече е част от осминафиналистите на Мастърса в Рим. На старта на турнира швейцарецът надделя над световния №17 Райли Опелка, а днес записа още една престижна победа, сломявайки съпротивата на Ласло Джере след близо 3 часа престой на корта, за да оформи крайното 7:6(8) 3:6 6:4. По този начин бившият №3 в света си гарантира сблъсък за влизане в четвъртфиналите, където ще се изправи срещу Новак Джокович.

Откриващата част премина под пълната доминация на сервиращите, които поддържаха висока успеваемост на начален удар и държаха противника си далеч от възможности за пробив. Равенството в резултата се запази в хода на целия сет, поради което развръзката дойде в тайбрек. В него също наблюдавахме пълно изравняване на силите, но в крайна сметка Стан показа по-здрави нерви и след като съумя да спаси 2 сетбола, на свой ред оползотвори втората си възможност, за да излезе напред в отделните части.

Във втория сет трикратният шампион от Шлема наказваше всеки един по-плитък сервис на своя съперник и благодарение на агресивните си ретури често заемаше водеща позиция в разиграването. Това доведе до пет възможности за брейк в средата на частта, но именно в тези моменти сърбинът показваше най-доброто си лице и успяваше да излезе невредим от затруднената ситуация. Всички тези отразени възможности вдъхнаха увереност на Джере, който започна все повече да ускорява топката и възползвайки се от пропуските на Вавринка, осъществи пробив в осмия гейм, като така си подсигури изиграването на трета част.

Световният №58 пренесе устрема си и в решителния сет, когато поведе с ранен пробив и 3:1. С течение на времето обаче в играта му започнаха да се прокрадват неточности и той загуби преимуществото си както в разиграванията, така и в резултата, позволявайки да бъде пробит за 3:3. Десетият гейм в частта бе черешката на тортата, тъй като в него и двамата състезатели демонстрираха впечатляващ хъс за победа, успявайки да спечелят от наглед невъзможни позиции, и макар Джере да спаси 4 мачбола, то при петия такъв балканецът изпрати форхенда си метри аут, с което бе подпечатан успехът на Вавринка.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Той е отново тук: Вавринка постигна нов престижен успех и си уреди мач с Джокович! Мирела Николова
Теми:  
atp | новак джокович | Обзори | рим | Стан Вавринка

Коментари





Следвайте ни в Facebook