Томова бе безпомощна срещу мощта на бивша №33 и напусна WTA турнира в Прага

от в 13:18 на 27.07.2022
Мирела Николова

Най-добрата ни тенисистка при дамите Виктория Томова се намира все по-близо до топ 100 на световната ранглиста, но за съжаление, ще се наложи да почака още известно време, преди да направи своя пробив в челната стотица. След като през вчерашния ден тя се наложи категорично над Дария Снигур, днес тя се оказа безпомощна срещу мощта на бившата №33 и настояща №68 в света Магда Линет и напусна WTA 250 надпреварата в Прага на осминафиналите след загуба с 3:6 3:6 за час и 16 минути.

Още от самото начало на двубоя полякинята бе по-агресивната от двете състезателки и демонстрираше стабилност от всяка зона на корта, което ѝ донесе ранен аванс от пробив и 3:0. От своя страна, нашето момиче допускаше множество непредизвикани грешки от рутинни позиции, а това в комбинация с безкомпромисното представяне на Линет от сервис линията лиши българката от възможности за връщане на брейка и не след дълго откриващата част бе прибавена към нейната сметка.

Статуквото на корта се запази и във втория сет, където по-високоранкираната тенисистка продължи да диктува разиграванията и да пласира ударите си дълбоко в противниковата половина, принуждавайки на родната ни представителка да се защитава и предизвиквайки неточности от нейна страна. Така се стигна до пробив още на старта на сета и макар Томова да повиши нивото си в последните геймове от мача, то бе прекалено късно за обрат, тъй като нямаше сила, която да спре Линет по пътя към четвъртфиналите на надпреварата.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Томова бе безпомощна срещу мощта на бивша №33 и напусна WTA турнира в Прага Мирела Николова
Теми:  
wta | бгтенис | виктория томова | магда линет | Обзори | прага

Коментари





Следвайте ни в Facebook