Този път ще са от една страна на мрежата: Григор ще играе на двойки с десетия в света

от в 10:57 на 19.02.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров записа поредна силна седмица на корта от началото на новия сезон, след като достигна до полуфиналите на ATP 500 надпреварата в Ротердам, но вчера беше спрян там от Даниил Медведев. Българинът обаче се отчете с някои впечатляващи победи, отразявайки два мачбола в тайбрека на третия сет срещу Алекс Минор, а преди това беше постигнал дебютен успех за сезона над представител на топ 10, надделявайки над Хуберт Хуркач.

Именно полякът пък ще обедини сили на двойки с първата ни ракета на Мастърса в Индиън Уелс, който ще се проведе между 6 и 19 март. Досега двамата добри приятели са си партнирали единствено на миналогодишния турнир в Монте Карло, когато на старта преодоляха Иван Додих и Остин Крайчек, но впоследствие бяха спряни от вторите поставени Мате Павич и Никола Мектич.

Любопитна подробност е, че световният номер 10 има цели два завоювани трофея от "Мастърс" сериите при тандемите, като за последно се поздрави с такъв през 2022-ра година, когато с Джон Иснър се възползваха от представения им "уайлд кард" и вдигнаха купата в Маями.

Традиционно редица от топ играчите на сингъл се включват и в схемата на двойки в Индиън Уелс и Маями, защото започват участието си поединично чак от втория кръг и използват да натрупат известна игрова практика в състезателни условия, включвайки се в надпреварата при каретата.

Припомняме ви, че самите Григор и Хуркач изиграха един от най-драматичните двубои помежду си в Индиън Уелс, като родният ни представител се наложи след решителен тайбрек в третата част, за да продължи към полуфиналите през 2021-ва година.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Този път ще са от една страна на мрежата: Григор ще играе на двойки с десетия в света Калоян Соколов
Теми:  
atp | григор димитров | Двойки | индиън уелс | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook