Тренировките с Григор дават резултат: Бадоса отпусна само три гейма на финалистката от РГ

от в 19:03 на 29.04.2023
Калоян Соколов

В началото на седмицата Григор Димитров проведе тренировъчно занимание с Паула Бадоса на кортовете в Мадрид. Двамата явно са изградили много добри приятелски взаимоотношения по време на демонстративнaта отборна надпревара "World Tennis League", където те през миналия декември бяха част от тима на "Соколите". Григор и Бадоса дори записаха съвместна победа на смесени двойки и очевидно са се насладили на това да бъдат заедно на корта, съдейки по прекрасното настроение, което съпътстваше скорошното им занимание в испанската столица.

Изглежда, че тренировката с първата ни ракета е била от полза за бившата номер две, която през тази година беше достигала до само един четвъртфинал и изпадна до 42-ра позиция в ранглистата на WTA. Испанката обаче днес изигра категорично най-силния си мач за 2023-та и разгроми Коко Гоф с 6:3 6:0. По този начин местната любимка намери място в 1/8-финалите, където ще срещне една измежду своята сънародничка Ребека Масарова и деветата поставена Мария Сакари.

Бадоса проби още в първия гейм от срещата, но финалистката от миналогодишния Ролан Гарос осъществи моментален рибрейк и дори поведе с 2:1. Световната номер 6 дори можеше на свой ред да излезе напред с пробив в резултата, но някогашната шампионка в Индиън Уелс излезе от кризата в играта си и до края на сета доминираше изцяло, печелейки пет от следващите шест гейма.

Втората част протече още по-безпроблемно за испанската тенисистка, която не даде повече от две точки в нито един от геймовете на своята опонентка и се нуждаеше от точно 28 минути, за да прибави и този сет към актива си, записвайки най-престижния си успех от началото на годината.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тренировките с Григор дават резултат: Бадоса отпусна само три гейма на финалистката от РГ Калоян Соколов
Теми:  
wta | григор димитров | коко гоф | мадрид | Обзори | паула бадоса

Коментари





Следвайте ни в Facebook