Циципас: Няма по-добър треньор от баща ми; напусна работа заради мен, когато бях на 12

от в 09:17 на 21.06.2023
Калоян Соколов

Стефанос Циципас често е критикуван от тенис обществеността, че е твърде зависим от фигурата на своя баща. Гъркът опита за кратко да работи с величия от миналото, сред които Томас Енквист и Марк Филипусис, но тези партньорства не просъществуваха за дълъг период от време и Циципас-старши винаги впоследствие отново оглавяваше екипа на сина си. Световният номер пет обаче явно е решил да затвори устата на критиците и изказа публично огромното доверие към професионалните качества на Апостолос Циципас, когото определени за най-добрия тенис треньор въобще.

"За мен баща ми е най-добрият тенис треньор в света. Може да звучи пристрастно казано от мен, но той напусна работа, когато бях на 12 години, за да бъде винаги до мен и не е спрял да ме подкрепя по всевъзможни начини през цялото това време. Той непрекъснато търси начини да се усъвършенства в професионален план, като всеки ден гледа видеа и чете книги с тази цел. Той е земен човек, който приема, че не е съвършен, по което си приличаме и това први връзката между нас още по-силна.

Много хора мислят, че нямаше да работя никога с него, ако не беше мой баща, но това са глупости. Мога да бъде трениран, от когото и да било, консултирал съм се с всякакви специалисти и въпреки това продължавам да бъда с татко, тъй като никой не ме познава по-добре като играч и личност. Баща ми не е случаен треньор, който просто е хванал ракетата и е казал, че ще се занимава с това. Преди мен е работил и с други професионални тенисисти, така че притежава достатъчно знания, наясно е какво прави и мястото му е до мен" - споделя Стефанос.

Източник: We Love Tennis

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас: Няма по-добър треньор от баща ми; напусна работа заради мен, когато бях на 12 Калоян Соколов
Теми:  
atp | апостолос циципас | интервюта | любопитно | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook