Циципас призна: Сбърках за Рубльов, той притежава сериозни оръжия и е отличен играч

от в 09:53 на 20.04.2023
Калоян Соколов

Стефанос Циципас определено не направи най-джентълменското изказване спрямо Андрей Рубльов, когато загуби от него в груповата фаза на финалите на ATP и отпадна от турнира. Тогава гъркът заяви, че е категорично е по-добрият играч от двамата, но руснакът е съумял да спечели с малкото оръжия, които притежава в тенис арсенала си. 

Рубльов обаче определено затвори подобаващо устата на Циципас през миналата седмица, когато завоюва своята дебютна Мастърс титла, триумфирайки на надпреварата в Монте Карло и по този начин наследи именно световния номер пет на трона в Княжеството, след като балканецът беше спечелил последните две издания на състезанието.

Изглежда все пак Циципас е осъзнал своята грешка и поднесе извинение на своя колега в последното си интервю за Tennis TV, като не пропусна също така да поздрави световния номер 6 за най-големия му успех в неговата кариера досега:

"Той определено е човек, който заслужава това. Може би в миналото е бил леко подценяван, но той е отличен тенисист и притежава сериозни оръжия в играта си. Признавам, че в миналото направих грешка, когато заявих обратното. Тогава тъкмо бях загубил от него и умът ми беше на друга планета. Вярвам, че Андрей е наистина много силен съперник и може да играе успешно срещу всеки. Хубавото за него е, че се представя еднакво добре на всички настилки. Силен е навсякъде. Той не спира да се подобрява, което е чудесно, защото по този начин мотивира и нас да правим същото" - заяви Стефанос.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас призна: Сбърках за Рубльов, той притежава сериозни оръжия и е отличен играч Калоян Соколов
Теми:  
atp | андрей рубльов | интервюта | любопитно | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook