В една от модерните тенис класики: Зверев подчини Циципас и изравни за Германия

от в 11:54 на 05.01.2024
Мартин Вичев

Първата ракета на Германия Александър Зверев надви Стефанос Циципас в мач от четвъртфиналите на United Cup. Мачът продължи 1 час и 36 минути - 6:4 6:4. Това бе много ценна победа за Германия, които изравняват общия резултат срещу Гърция. По-рано през деня, Мария Сакари победи Анджелик Кербер сравнително лесно, с което даде аванс на Гърция, но Зверев възстанови паритета и всичко ще се реши след мач на двойки.

Началото на мача започна по очакван начин, като двамата тенисисти печелеха подаванията си безпроблемно. Преломният момент в сета дойде чак в седмия гейм при 3:3. Зверев вдигна оборотите на игра и достигна до първа брейк точка в мача, ала Циципас успя да я спаси. Впоследствие, германецът си осигури още две възможности за пробив, като успя да го реализира от втората и така да поеме лидерството в сета. При затвърждаването на брейка, Зверев срещна леки затруднения, но все пак се справи с предизвикателството, за да поведе с 5:3. Зверев, набрал вече инерция, продължи да тормози гърка и при 5:3 достигна до три сетбола на сервис на финалиста от АО. Циципас обаче ги отрази и спечели подаването си, давайки си още време в първата част. Бившият финалист от Шлема срещна трудности при затварянето на сета на собствен сервис, като се наложи да спасява две точки за пробив. Когато изглеждаше притиснат, германецът използва най-опасното си оръжие, а именно сервиса. Той успя да отрази брейк точките, а след това спечели и сета след 49 минути игра - 4:6. 

Вторият сет започна с лесни първи геймове за сервиращите тенисисти. В третият гейм, когато Циципас сервираше за 2:1, допусна да бъде изравнен в гейма, в който имаше аванс от 40:0. Видимо изнервен от това, гъркът влезе в спор със съдията на стола, защото той го предупреди за просрочване на времето за сервиране. Въпреки нервните мигове, то тенисистът от Гърция вкара два безответни сервиса и спечели подаването си. В следващите моменти на мача, изненади нямаше и властваше предимството на сервиращите, които печелеха рутинно геймовете си. В деветия гейм на втората част, грешките от ракетата на Циципас започнаха да валят и германецът се сдоби с три възможности за пробив, които се явяваха и скрити мачболи. След нова непредизвикана грешка, гъркът загуби подаването си, за да може Зверев да сервира за спечелването на мача. Впоследствие, първата ракета на Германия не срещна трудности да затвори мача на свое подаване и се поздрави с крайната победа, с което изравни за Германия срещу Гърция.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В една от модерните тенис класики: Зверев подчини Циципас и изравни за Германия Мартин Вичев
Теми:  
александър зверев

Коментари





Следвайте ни в Facebook