В "Клуб 600" със стил: Неостаряващият Гаске повали топ поставения Циципас в Щутгарт!

от в 20:31 на 15.06.2023
Калоян Соколов

Стефанос Циципас може да е на крилете на любовта, след като стана ясно, че е започнал връзка със своята колежка Паула Бадоса, но нещата на тенис корта далеч не вървят толкова гладко за гърка, който претърпя сериозен разгром от Карлос Алкарас в 1/4-финалите на Ролан Гарос, а днес претъпя поражение и в откриващия си мач за сезона на трева, отстъпвайки на Ришар Гаске във втория кръг на ATP 250 състезанието в Щутгарт.

Този резултат пък до голяма степен се допълва със случилото се по-рано днес в Хертогенбош, защото и там имахме история за френски ветеран отстранил фаворита за трофея, след като Адриан Манарино надви Даниил Медведев. По този начин Гаске показа защо неслучайно има с две спечели титли повече върху тази настилка спрямо Циципас, надделявайки с крайното 7:6(8) 2:6 7:5 и ще премери сили с местния любимец Ян-Ленард Щруф в спор за влизане във финалната четворка на надпреварата.

Началото беше перфектно за топ поставения, който осъществи пробив на нула и скоропостижно се откъсна напред с 3:0 гейма, но ветеранът беше готов за битка и веднага съумя да изравни резултата. Двукратният полуфиналист на Уимбълдън умело използваше своите блок ретури, за да привиква гърка към мрежата, където често надлъгванията завършваха с блестящи минаващи удари от ракетата на ветерана.

В крайна сметка се стигна до тайбрек, а там драмата се разрази с пълна сила и всеки от двамата играчи имаше своите възможности, но Гаске показа по-здрави нерви и си осигури сетбол на собствен сервис, след като пласира перфектен бекхенд по диагонала, а впоследствие сложи точка на спора в откриващата част с впечатляващ форхенд уинър.

Следващата част отново стартира вихрено за световния номер 5, който отмъкна моментално съперниковото подаване, само че този път не се отпусна нито за момент и се откъсна напред с 4:0 гейма, отпускайки само три точки на своя опонент към този етап от сета. Французинът все пак се окопити и намери сили да се разпише в резултата, но не и да направи нещо повече, така че победителят щеше да бъде определен в трети решителен сет.

Там определено по-опитният състезател имаше игрово предимство и можеше да се насладим на невероятни изпълнения от неговия марков бекхенд с една ръка, които бяха главната причина да се сдобие с цели пет мачбола при 6:5 в своя полза, а накрая фаворитът капитулира, осъществявайки нечист контакт с топката от своята форхенд страна и така Ришар Гаске можеше да отпразнува своята победа номер 600 в ATP Тура!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В "Клуб 600" със стил: Неостаряващият Гаске повали топ поставения Циципас в Щутгарт! Калоян Соколов
Теми:  
atp | Обзори | ришар гаске | стефанос циципас | щутгарт

Коментари





Следвайте ни в Facebook