В мач на пропилените шансове: Де Минор сломи Медведев и ще играе на първи Мастърс 1/2-финал

от в 23:34 на 11.08.2023
Мирела Николова

Алекс Де Минор достигна своя дебютен Мастърс 1/2-финал. Това стана факт, след като през днешния ден австралиецът пречупи втория поставен Даниил Медведев в двусетова битка, в която руснакът имаше множество възможности да обърне нещата в своя полза, но не се възползва от тях. Така след 2 часа и 4 минути игра световният №18 затвори срещата в своя полза със 7:6(7) 7:5, за да си резервира билет за фазата на най-добрите четирима, където му предстои да се изправи срещу друг непоставен състезател в лицето на Алехандро Давидович Фокина.

Двубоят стартира по превъзходен начин за световния №3, който постигаше великолепни ъгли с ударите си и често успяваше да преодолее пословичната защита на австралиеца. Същевременно руснакът си създаваше и отлични ситуации за нанасяне на завършващ удар, като благодарение на по-агресивния си подход осъществи пробив и поведе с 5:2.

Последваха обаче изключителни слаби минути за Медведев, който започна да допуска множество непредизвикани неточности и не след дълго резултатът бе изравнен - 5:5. В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който вторият поставен си изгради наглед солиден аванс от 5:1 точки, но отново пропусна редица възможности, включително и 3 сетбола. От своя страна, Де Минор демонстрира хладнокръвие и се възползва от колебанията на противника, за да осъществи поредния миниобрат и да открадне дебютната част.

Медведев продължи да пропилява шансовете си и във втория сет, където на два пъти поведе с пробив след блестящи изяви на ретур, но не успя да запази постоянство в играта си и във всеки от случаите допусна връщане на брейка. По всичко изглеждаше, че и тази част ще бъде решена в тайбрек, но в последния възможен момент Де Минор притисна сериозно противниковото подаване и съумя да реализира пробив в 12-ия гейм, с който си подпечата крайния успех и елиминира световния №2 от състезанието.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В мач на пропилените шансове: Де Минор сломи Медведев и ще играе на първи Мастърс 1/2-финал Мирела Николова
Теми:  
atp | алекс де минор | даниил медведев | Обзори | торонто

Коментари





Следвайте ни в Facebook