В първи мач след АО: Рубльов надви квалификант за успешно начало в Ротердам

от в 22:15 на 13.02.2024
Мартин Вичев

Андрей Рубльов откри победоносно участието си на турнира от категорията АТП 500 в Ротердам. Руснакът победи квалификанта Зизу Бергс в последователни сетове за 1 час и 22 минути - 5:7 3:6. Руснакът реализира по един късен пробив и в двата сета, което му бе достатъчно, за да се поздрави с крайния успех. Следващ съперник на световния номер 5 ще бъде Феликс Оже-Алиасим.

В началото на мача, "предимството на сервиращия" властваше на корта и двамата тенисисти печелеха подаванията си без особено големи проблеми. Разбира се, по-настоятелен бе Рубльов, което не бе изненаднащо, имайки предвид класата на двамата състезатели. По ирония на съдбата обаче, първия шанс за излизане напред в резултата бе на сметката на квалификанта от Белгия, но руснакът не се поддаде на напрежението и се измъкна от надвисналата го опасност. В крайна сметка, световният номер 5 успя да достигне до първа възможност за реализиране на брейк чак при 5:6 за него, като моментално се възползва и така записа откриващия сет в своя актив след 44 минути игра - 5:7.

Втората част започна с натиск от Бергс, който достигна до два шанса за пробив при 2:2, но по-опитният от двамата не допусна да загуби сервис гейма си. В следващите мигове на мача, поставеният под номер две в схемата вдигна оборотите си на игра и при 3:4 се сдоби с две възможности за пробив, от които се възползва и си осигури да сервира за спечелването на мача. Впоследствие, на собствено подаване, Рубльов затвори срещата и подпечата преминаването си в следващия етап на турнира н Ротердам.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В първи мач след АО: Рубльов надви квалификант за успешно начало в Ротердам Мартин Вичев
Теми:  
андрей рубльов

Коментари





Следвайте ни в Facebook