В първия си мач на трева: Джокович загуби сет срещу шампиона от Щутгарт, но записа победа

от в 21:31 на 29.06.2023
Мирела Николова

По традиция Новак Джокович избра да не участва в нито един официален турнир преди стартиращия следващата седмица Уимбълдън, а вместо това да се включи в демонстративната надпревара Giorgio Armani Tennis Classic, провеждаща се от 27 юни до 1 юли в лондонския клуб Хърлингам. Днес той изигра първия си двубой на тревна настилка за сезона, а негов съперник бе Франсис Тиафо, който завоюва титлата преди две седмици в Щутгарт. Въпреки че не бе излизал на корта от финала на Ролан Гарос насам, сърбинът отново показа своята класа на зелено и успя да наложи волята си след час и 20 минути за крайното 6:3 3:6 [10:7].

Началото бе колебливо за американеца, който бе далеч от нивото, което демонстрираше в Щутгарт, и серия от грешки му коства ранен пробив. От своя страна, световният №2 пласираше ударите си с максимална дълбочина и често предприемаше атака към мрежата, откъдето бе безпогрешен. Благодарение на това той без затруднения опази преднината си и съвсем скоро излезе напред в отделните части.

Във втория сет интензитетът в ударите на Джокович спадна и това позволяваше на по-младия тенисист да поема инициативата. Същевременно неточностите от ракетата на балканеца зачестиха, което доведе и до пробив в актива на американеца за 5:3, а няколко минути по-късно Тиафо вкара срещата в решителен тайбрек до 10 точки.

Там зрелищните разигравания за публиката изобилстваха, а силите останаха напълно изравнени до 5:5. Тогава обаче опитът на сърбина взе връх и в оставащите минути той наложи своя стил на игра, за да спечели 5 от последните 6 точки в двубоя и така да се поздрави с крайния успех.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В първия си мач на трева: Джокович загуби сет срещу шампиона от Щутгарт, но записа победа Мирела Николова
Теми:  
atp | новак джокович | Обзори | франсис тиафо | хърлингам

Коментари





Следвайте ни в Facebook