Вавринка: Не може да сравняваме Надал с другите, той е много над всички останали

от в 17:02 на 17.02.2022
Мирела Николова

Рафаел Надал пропусна по-голямата част от изминалия сезон, но се завърна по впечатляващ начин на корта през януари, триумфирайки с титлата на Откритото първенство на Австралия. Постижението на испанеца изуми всички ни предвид факта, че само преди няколко месеца Матадора дори не е знаел дали ще бъде готов да се включи в Аустрелиън Оупън.

За Стан Вавринка обаче представянето на Рафа в Мелбърн не е било никак изненадващо, за което разкри самият швейцарец в свое скорошно интервю пред френското издание L'Equipe. Трикратният шампион от Шлема, който потвърди завръщането си на Ролан Гарос по-късно тази година, коментира, че няма нищо невъзможно, когато става дума за манакореца:

"Независимо какво ще се случи, не може да сравняваме Надал с останалите тенисисти. Възхищавам му се. Той е в състояние да прави неща, на които никой друг не е способен. Не съм изненадан от случилото се на Аустрелиън Оупън, тъй като всички знаем, че той е много над всички останали. По време на цялата си кариера той неведнъж се е завръщал на корта след изключително сериозни контузии или след отсъствие от Тура в продължение шест месеца. Това, което направи в Мелбърн, е изключително, също както цялата му кариера. Понякога имаш чувството, че всичко това е по предварителен сценарий", сподели швейцарецът.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вавринка: Не може да сравняваме Надал с другите, той е много над всички останали Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | рафаел надал | Стан Вавринка

Коментари





Следвайте ни в Facebook