Отлично: Стан Вавринка потвърди участие на Ролан Гарос 2022!

от в 18:36 на 11.02.2022
Диана Андреева

Стан Вавринка през годините е бил един от любимците на феновете, което е продиктувано от изключително атрактивния стил на швейцареца. Ветеранът обаче съумя да изиграе едва шест срещи в хода на 2021-а, защото претърпя интервенция в областта на лявото ходило и вече единадесети месец е извън надпреварите, а това му коства мястото в топ 170. 

Вавринка не откри кампанията си през 2022-ра с участие на Australian Open, където стана шампион през 2014-а. Самият швейцарец не бе коментирал състоянието си през последните месеци, но в интервю по-рано през деня съобщи пред Le pariesen, че няма да пропусне втория за годината турнир от Големия шлем - Ролан Гарос. Ето какво точно сподели Стан: 

"Да, ще участвам на Ролан Гарос. Хората често ме питат защо се опитвам да се завърна в Тура след толкова проблеми, но отговорът е много прост: защото тенисът е моята страст, моето призвание. Обимав играта, както и атмосферата по време на турнирите. Опитвам се да се забавлявам във всеки мач. 

Много хора забравят забавната страна на спорта, след като станат професионалисти, и започват да приемат всичко твърде сериозно. Това, което продължава да ме мотивира дори след толкова много години, е любовта ми към тениса и желанието да съм щастлив на корта" - завършва Вавринка.

Източник: Tennis Head


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отлично: Стан Вавринка потвърди участие на Ролан Гарос 2022! Диана Андреева
Теми:  
Вавринка | Стан Вавринка

Коментари





Следвайте ни в Facebook