Възходът продължава: Музети надделя над световния №4 и финалист от US Open в Париж!

от в 15:28 на 03.11.2022
Мартин Петков

Лоренцо Музети категорично е един от представителите на следващата генерация в тениса, които прогресираха най-много в хода на настоящия сезон и двете му титли от надпреварите в Хамбург и Неапол единствено затвърждават казаното. Италианецът на родния ни Sofia Open демонстрира афинитета си към игра на закрито и през тази седмица на Мастърс 1000 турнира в Париж показва пълния си блясък в зала, като надигра на старта бившия Шлем шампион Марин Чилич, преди днес да сътвори страхотен обрат срещу подгласника от Ролан Гарос и US Open - Каспър Рууд, за да го отстрани във фазата на осминафиналите - 4:6 6:4 6:4. Световният номер 23 за първи път в кариерата си се класира за четвъртфинал на "хилядарка", като съперникът му за място в топ 4 на състезанието във френската столица ще бъде излъчен от сблъсъка противопоставящ настоящия и общо 6-кратен шампион Новак Джокович срещу бившия такъв и сребърен олимпийски медалист Карен Хачанов.

Младокът от самото начало на двубоя даваше вид на далеч по-активният тенисист на корта, като осъществяваше бърз контакт с топката и произвеждаше завидно количество печеливши удари, поради което и напълно заслужено пръв достигна брейкболи в мача. В тези ключови минути от сета обаче на помощ на Рууд дойде ефективността на вкарване на първото му подаване, като той овладя неблагоприятната ситуация, за да може впоследствие на свой ред, в разрез с показаното от двамата състезатели до този момент в срещата, да се възползва от зачестилите неточности на съперника и под носа на световния номер 23 откри сметката си в сблъсъка.

Въпреки случилото се и безспорното разочарование от това да изостане назад в общия резултат, то Музети запази мир на духа си и продължава да определя темпото с отлично пласирани удари, реализирайки пробив за 3:2. Светкавичен спад в представянето на сервис от италианеца помрачи всичко направено от него досега и той допусна рибрейк, ала съумя да запази тонуса в играта си с огромно количество уинъри и посредством нов брейк изпрати сблъсъка в заключителната му фаза.

В решителната част статуквото на корта в зала "Берси" не се промени и постепенно настъпателните действия в атакуващ план на младока се увенчаваха с успех. Световният номер 23 също така не пропусна да впечатли със защита при размените от основната линия, което допълнително изнерви норвежеца, който се пречупи под натиска на напрежението и с двойна грешка предаде началния си удар. Музети от своя страна изглеждаше повече от вдъхновен и продуцираше изключителни попадения, които се превръщаха в уинъри, за да доведе събитията до закономерен развой и се поздрави с победата за 2 часа и 17 минути на корта.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Възходът продължава: Музети надделя над световния №4 и финалист от US Open в Париж! Мартин Петков
Теми:  
atp | каспър рууд | лоренцо музети | париж | Париж - Берси

Коментари





Следвайте ни в Facebook