Виктория Томова е четвъртфиналистка в Белград след успех над 18-годишна канадка!

от в 13:16 на 21.05.2021
Мирела Николова

Виктория Томова записа престижен успех над световната №69 Лейла Ани Фернандес и се класира за четвъртфиналната фаза на АТР 250 надпреварата в Белград. Нашето момиче се наложи над 18-годишната си съперничка след близо 2 часа престой на корта и резултат 6:3 2:6 6:1, като по този начин си осигури среща с тръгналата от квалификациите Река Яни, която ще се изиграе по-късно през днешния ден.

Двубоят не стартира по най-добрия начин за втората ни ракета, която изостана с пробив и 1:3 заради твърде неубедителните си изяви от сервис линията. Тя обаче моментално се мобилизира и направи необходимите подобрения в играта си, което я изведе до светкавичен рибрейк, поставил началото на серия от 5 спечелени гейма, след която Вики прибави първата част към своя актив.

Началото на втория сет бе равностойно и резултатът вървеше гейм за гейм до 2:2, преди нашето момиче отново да допусне изоставане с 0:40, което доведе и до инкасирането на брейк. Проблемите на второ подаване за Вики продължиха и Фернандес не се поколеба да се възползва от ситуацията и да осъществи нов пробив, помогнал ѝ да се откъсне с аванс от 5:2, като не след дълго канадката затвори частта в своя полза.

В третия сет нито една от състезателките не можеше да разчита на помощта на началния си удар и това доведе до поредица от 3 пробива, победителка от която излезе родната ни представителка - 3:1. Устремът на софиянката не спря дотук и тя реализира още един пробив, след който поведе с 5:1, и бе само въпрос на време да сложи точка на двубоя.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Виктория Томова е четвъртфиналистка в Белград след успех над 18-годишна канадка! Мирела Николова
Теми:  
wta | бгтенис | белград | виктория томова | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook