Времето в Монте Карло не позволи на Григор Димитров да завърши започнатото срещу Кецманович

от в 18:07 на 10.04.2024
Калоян Соколов

Мачът между Григор Димитров и Миомир Кецманович беше прекъснат поради дъжд при резултата от 6:3 2:1 в полза на първата ни ракета и ще бъде доигран утре. Българинът срещна сериозно съпротива от вдъхновено играещия Миомир Кецманович, но веднага вдигна оборотите, щом усети опасността от другата страна на мрежата. Родният ни представител изнесе значително по-силен двубой спрямо този с Валентин Вашеро на старта, от което можем да съдим, че вече се е приспособил по-добре към настилката, но времето не беше благосклонно към него и утре хасковлията ще трябва да изиграе две срещи, ако довърши започнатото срещу 1/8-финалиста от Аустрелиън Оупън.

Деветият поставен алармира, че изпитва известна умора от натрупаните си срещи на турнира в Маями, но днес буквално летеше по корта и стигаше до всяко едно по-агресивно продължие на своя опонент. Началото беше отлично за Григор, който с лекота спечели откриващия си сервис гейм и впоследствие достигна до два поредни брейкбола, но сърбинът показа здрави нерви под напрежение и изравни резултата. Кецманович не спря дотук и започна да играе много агресивно, доминирайки точките със своя форхенд, докато световният номер девет не беше особено стабилен в разиграванията от дъното на корта и закономерно инкасира брейк.

Сервисът на Димитров се явяваше голям проблем за него, тъй като двойните грешки изобилстваха и финалистът от Маями трябваше да се бори много сериозно, за да намали изоставането си до 2:3. Тогава ролите на корта се обърнаха и нашият сънародник използваше всяка една възможност, за да се измести на любимия си форхенд, откъдето беше безпогрешен и уинърите се трупаха в актива му. Този подем на фаворита удължи неговата печеливша поредица на цели 3 гейма, което позволи на родния ни представител да поведе за пръв път при 4:3.

Непоставеният играч се мобилизира и изравни резултата, а впоследствие поведе с 0:30, след като осъществи фамозен минаващ уинър от форхенд в движение. Това обаче се оказа неговата последна позитивна проява в сета, защото Димитров задържа подаването си и се сдоби със сетбол в 10-ия гейм, демонстрирайки страхотна игра в защита. Изглежда пък нервите бяха завладяли световния номер 66 и той предаде частта с двойна грешка.

Вторият сет предложи стабилно сервиране от двамата играч и никой не можеше да се откъсне в резултата до 2:1 в полза на Григор, когато дъждът прекъсна сблъсъка и двамата не се върнаха повече на корта. Добрите новини донякъде са свързани с това, че мачът между Холгер Руне и Сумит Нагал също беше прекъснат в началото на втората част, защото от именно тази двойка ще бъде определен следващия съперник на първата ни ракета.

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Времето в Монте Карло не позволи на Григор Димитров да завърши започнатото срещу Кецманович Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | монте карло | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook